Costite de porc marinate cu cartofi evantai

de mircodia in Porc, 13 Noi 2013 | 5799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fripturica:
  • 400 grame costite de porc (100 grame portia)
  • 5 linguri pasta de rosii cu ardei
  • 3 linguri ketchup
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri otet balsamic/sos de soia
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei kapia mare
  • sare
  • piper
  • condimente (busuioc, oregano, rozmarin, dafin etc)
  • 2 linguri boia (paprika)
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi mijlocii
  • putin ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc marinate cu cartofi evantai:

Se pun intr-un vas carnea cu restul ingredientelor (ceapa si ardeiul se tai felii la ceapa separandu-se in inele) si se pune  vasul la frigider cel putin o ora

Intre timp se pregatesc cartofii: se curata de coaja si se taie felii,dar nu de tot sa ramana intregi si se dau cu sare si ulei.

Intr un vas yena mic se pune carnea cu tot cu sosul format si intr-un alt vas se pun cartofii cu putin ulei (eu am pus intr-un vas mic rotund friptura si intr-un vas dreptunghiular cartofii, in asa fel incat sa-mi incapa in cuptorul aragazului) si se da la cuptor incins la 180 grade pentru o ora jumate 2 chiar, pana se face bine carnea (se verifica cu furculita din cand in cand).

Cand e gata pe farfurie se pune o portie de costite si cativa cartofiori peste care am pus putin parmezan ras.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie cartofii pot sa se prepare mai repede decat carnea

2

Cartofii pot fi si prajiti separat pe aragaz in baie de ulei

3

Cine doreste poate servi friptura cu sos de usturoi salata sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc marinate cu cartofi evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Costite de porc la cuptor